Havets frukt reken er en av de mest populære skalldyrene og kan tilberedes på alle slags mulige måter. Det er en populær del i forretter og likeså i hovedretter. Hvitvin til reker kjennes som en gitt smakskombinasjon. Det du skal tenke på når du velger hvitvin til reker lister vi opp nedenfor.

Generelt kombineres reker best med sprø hvite viner. Videre er en syrlig vin å foretrekke. Selv en søtere vin som gjenspeiler rekens søte smak kan anbefales, selv om det går an å være med detaljert enn det.

  • De klassiske valgene av hvitvin til reker er Chablis og Chenin Blanc,
  • Sprøheten til de hvite vinene fra New Zealand passer også utmerket til reker.
  • En eiket moderne Bordeaux kan fange opp smaken til rekene på beste måte.

Generelt kan vi si at ungdommelige viner med fruktig sitrusinnslag går hånd i hånd med reker. Ved andre tilberedningsmåter av reker kan likevel andre tips gjelde.

  • Friterte reker passer best med en musserende vin som gjør den ofte oljete opplevelsen bedre.
  • En eiket og smøraktig Chardonnay akkompanjeres med fordel med grillede reker i smør.

Ord som sprø, frisk, ungdommelig og syrlig er stilpreferansene man skal ha i tankene ved valg av vin til reker. Sitrusfrukt går også utmerket til havets frukt reken.

Leave a Reply