Kylling i alle dens former er populært både hos store og små. Det går an å servere kylling i et uttalligmange ulike variasjoner og kan kombineres med nesten hva som helst. Likeledes er valgmulighetene av vin som passer til kylling mange. Nedenfor tipser vi om hvordan du velger rett vin til ulike kyllingretter.

Hva er så viktigst når man velger vin til kylling? For det første bør man tenke på det man serverer til tilbehør til kyllingen og hvilke krydrer som stikker seg ut. Som retningslinje gjelder det at desto mer smaksrik mat, desto rikere vin trenges, men det er en forenklet retningslinje.

Tips å tenke på når du velger vin til kylling:

  • At vinvalget tar hensyn til retten i sin helhelt inkludert tilbehør og krydring
  • At du ved kyllingretter med mildt tilbehør velger en frisk og fruktig hvitvin
  • At ved med smaksrike tilbehør velget en myk og bæraktig rødvin

Ulike druer passer visse kyllingretter bedre enn andre. Den krydrete og lette karakteren til Viognier for eksempel passer best om du serverer kyllingen i en kremete saus. Om du i stedet byr på en marinert kylling, er en sterk og fyrrig rødvin som pinot noir mer passende. Denne druen har en karakter som får det beste ut av den smaksrike kyllingen.

Vanlige feiltak ved kombinasjonen av vin til kylling:

  • Å kombinere krydrete kyllingretter med en lett og frisk hvitvin
  • Å la vinen ta overhånd gjennom å velge en for sterk vin til en lett rett.

For å sammenfatte hva du skal tenke på ved kombinasjonen av vin til kylling er det å velge en vin/en drue som passer til akkurat den typen kyllingrett du vil servere. Smaksrike røde viner til krydret mat og hvite friske viner til milde og lette kyllingretter.

Leave a Reply