I dagens samfunn hersker det en helsetrend som aldri før samtidig som flere og flere matlagingsprogram vises på TV. Å finne en balanse mellom en sunn diett og nytelse ligger i tien. Hvitvin anses ofte som å være et sunnere valg enn rødvin til mat. Hvor mye hvitvinskalorier ligger under rødvinskalorier listes opp nedenfor.

I mange dietter omskrives alkoholen som gjerningsmannen ved vektøkning. Andre dietter som Champagnedietten hyller boblenes kvalitet som appetittssenkende. Generelt sett, kan man si at alt i moderasjon er bra for deg eller er hvitvinskaloriene så mange at denne regelen ikke gjelder?

  • Ett glass hvitvin (1,5 dl) inneholder 101 kalorier, noe som tilsvarer 6,3 sukkerbiter.
  • Hvitvin er er hakket sunnere en rødvin som inneholder 108 kalorier.
  • Generelt inneholder hvitvin færre kalorier desto tørrere den er.

Om kaloriinntaket bør ligge rundt 2000 kalorier fremstår hvitvinskaloriene som ganske få. Selvfølgelig beror det på hvor mange kalorier man får i seg gjennom mat ved siden av hvitvinen. For å lage seg et bilde om hvor mye et glass hvitvin er i mat følger noen eksempler.

  • En liten banan inneholder 101 kalorier
  • En bakt potet med kesam inneholder 101 kalorier.
  • 100 gr fiskegrateng med dillsaus og potetmos inneholder også 101 kalorier.

I forhold til matretter kan det virke som om hvitvin inneholder mange kalorier, men med tanke på at 100 grams porsjon er en miniporsjon stemmer dette ikke. Å avstå fra hvitvin i sin diett er således grunnløst og kan ses på som latterlig med tanke på dens tilførsel av nytelse i kombinasjon med riktig matrett.

Leave a Reply