Når det er slutt på uken og tid for fredagskos er det mange som velger å kose seg med taco. Det er lett å tilberede og hver enkelt får velge hvordan de vil komponere sine taco. I Norge er taco like integrert som fredagsmat som et glass vin er som fredagsdrikke. Den naturlige spørsmålet er da, hvilken vin drikkes til taco? Svaret finner du lenger ned.

Generelt er det mange smaker som krysses i taco. Saltsmak fra skjellene og ost, krydder og sødme fra tomater og syrlighet fra yoghurt eller creme fraiche. Dette ses kanskje ut som komplisert når det kommer til valg av vin, men vin til taco fungerer finfint bare man velger riktig.

 • Er tacoen riktig sterk passer en litt søtere riesling utmerket.
 • Foretrekker man rødvin anbefales en veldig myk og bæraktig Beaujolais eller en rund og fruktig merlot fra collio.
 • Liker du løk fungerer musserende vin eller til og med champagne. Slå to fluer i ett smekk og kombiner taco med en søt musserende vin som smelter i munnen i kombinasjon med løk og søt tomatsalsa.Det er altså ikke så vanskelig å kombinere vin til taco som man kanskje trodde i begynnelsen. Er du ikke enda overbevist eller vil ha mer konkrete vinforslag til taco, se nedenfor.
   • Kyllingtaco passer best med riesling, gewürtztraminer eller musserende vin. Sødmen gjør heten i tacosen bedre og i kombinasjon med litt lime har du en smakseksplosjon i munnen.
   • Kjøttdeigstaco passer bedre med riesling, pinot blanc eller pinot noir. De hvite vinene kombineres best med litt sitrusinnslag i tacoen som lime. Mer kjøttrike tacoer akkompagneres vel med de myke røde vinene.
   • Er du en osteelsker og foretrekker den meksikanske maten din riktig så mektig kan en chianti, en søt zinfandel eller igjen kan en klassisk riesling anbefales. Mektigheten i maten balanseres vel med en tyngre, eikfatlagret vin.Taco går det altså å kombinere på alle mulige måter avhengig av dets innhold.Generel kan man vel si at sødmen gjør heten bedre og syrligheten harmoniserer vel med syrlige viner. Så ingenting står i veien for fiesta! Fiesta mexicana! Salud!

Leave a Reply