GI, LCHF, ISO etc. Helsetrenden, inkludert forkortninger av ulike dietter, er et faktum. I dagens samfunn legges mye vekt på det å trene, spise riktig og se bra ut. Vin som er en nytelsesvare passer ikke alltid inn, men regner man på kalorier kan man også nyte et glass rødvin nå og da. Men hvor mange kalorier inneholder rødvin? Svaret finner du nedenfor.

Det glemmes ofte at selv drikke tilfører kalorier. Mange fokuserer på matinntaket som hovedårsaken til vektøkning, men det er en forenklet konklusjon. Selv om rødvinskaloriene ikke høres så truende ut, er alkohol etter fett vår energitetteste kilde med 7 kalorier per gram. Noen drar kanskje konklusjonen om å avstå fra alkohol helt og holdent, men det er ikke et must.

  • Et glass rødvin (15 cl) inneholder 108 kalorier (6,8 sukkerbiter)
  • Alkohol sies å føre til økt appetitt og senker indirekte fettforbrenningen, men konsumert med måte går det an å inkludere den i sin diett.
  • Det tros ofte at hvitvin er sunnere en rødvinn kalorimessing, men per glass inneholder den faktisk en halv sukkerbit mindre.

Leser man denne informasjonen blir man lett avskremt fra å inkludere alkohol i sin diett, men med tanke på at kalorier i rødvin nesten er en fjerdedel enn hva de er i punsj, burde rødvin foretrekkes. Videre eksempler som er illustrerer inntak av rødvin er følgende:

  • 100 gr kokt abbor inneholder samme mengde kalorier som et glass rødvin
  • 108 kalorier per kroppsvekt og døgn er hva barn behøver for å vokse og utvikles.
  • 100 gr kjøttdeig basert på blandingsdeig inneholder også 108 kalorier.

Sett i relasjon med annen mat og fakta får man selv velge om det er verdt å drikke rødvin eller ikke. Glem ikke at rødvin har vist positiv innflytelse på økt livslengde samt hvor godt et glass rødvin smaker i kombinasjon med mat.

Leave a Reply