At fisk skal kombineres med hvitvin og kjøtt med rødvin har lenge vært en retningslinje. Vår måte å se på smakskombinasjoner har dog forandret seg.I dag kan vi kombinere rød vin til fisk uten at noen ser rart på oss. Hva man skal tenke på ved valg av rød vin og fisk og noen forslag på mat- og vinkombinasjoner kommer nedenfor.
En stram, tanninrik rødvin til fisk er ingen høydare, men om fisken er stekt eller grillet kan en myk og fruktig vin passe fint. Valget av rød vin til fisk kan kjennes litt strevsomt, men med litt veiledning skal det nok gå fint for seg.
- Her til lands har vi lenge spist torsk med rød bordeaux.
- Lette til middels fyldige, myke og fruktige rødviner er de som generelt passer best til fisk.
- Det kan anbefales å kjøle ned rødvinen i ca en time før den serveres med fisk.
- Ettersom den magre fisken har en mindre utpreget fiskesmak enn den fete varianten er den lettere å kombinere med ulike drikker.
Rødvin til fisk kjennes vel ikke like merkelig ut etter denne informasjonen. Ettersom også tilbehører spiller inn ved valg av rødvin til fisk lister vi opp noen forslag.
- Med tilbehør som stekt sopp og bacon til stekt sei eller hoki, passer en myk og bæraktig vin som beaujolais.
- En krydrete og mustig pinot noir passer bedre til smaksrike fiskeretter som grillet tunfisk.
- En sval rosévin kan nytes i kombinasjon med stekt eller grillet mager fisk.
Å være åpen for nye smakskombinasjoner har økt våre valgmuligheter ved kombinasjon av rødvin til fisk. Valget bør likevel styres av sunn fornuft og derfor velges robuste rødviner bort og legger igjen plass til myke og bæraktige viner.
Leave a Reply