Mange fisk- og skalldyrselskere velger gjerne fiskesuppe i alle dens variasjoner. Safran er et vanlig innslag, men også thaivariantene er populære. Valget av vin kan være litt vanskelig, men her lister vi opp noen tips bør legge det til rette. .

Fiskesuppe er en fortreffelig middagsrett da den med fordel kan forberedes dagen før. Generelt ser nok mange på hvitvin som et selvklart valg til, men det finnes også andre viner som smaker utsøkt. .

  • Hvite viner som passer best er laget på druene sauvignon blanc, verdicchio, pinot blanc og gris. Velg helst bort kraftige fatlagrede, fruktsmakende viner som kommer fra druen chardonnay.
  • Lette og bæraktige røde viner smaker superb til fiskesuppe. Velg da helst vin fra druene gamay, cabernet franc og franske pinot noir.

Oppskriftene på fiskesuppe kan varieres i all uendelighet. Likeså vinanbefalingene. La krydringen påvirke valget: .

  • Til en fransk fiskesuppe med grønnsaker passer en frisk og fruktig hvit sauvignon blanc-vin. Selv en tørr musserende vin funker fint!
  • Til en klassisk boubaillaise anbefales en rosévin. Eller en tørr, hvitvin av druen chardonnay – det smaker godt til safran.
  • Til en kryddersterk thaifiskesuppe passer en fruktig og syrlig chenin blanc.

Ved valget av vin til fiskesuppe bør man altså ta hensyn til krydder og type suppe.

Leave a Reply