Lammekjøtt er et vanlig innslag i det gode og sunne middelhavskjøkkenet. I Norge brukes lammekjøtt både i eksotiske retter eller som tradisjonell lammestek. Vin til lam passer veldig godt og høyner dessuten smaksopplevelsen. Hva du skal tenke på når du velger vin til lam og noen forslag til matkombinasjoner listes lengre ned.

Også i Midtøsten, India og Kina tilberedes gjerne lam av både økonomiske og religiøse SKÅL. Lam kan kombineres med både det ene og det andre og er derfor så populært. Vin til lam foreslås å velges bare med tanke på tilbehøret til kjøttet, men valget av vin er ikke bare avhengig av det.

  • Syrlig tilbehør krever syrlige viner.
  • Søtt tilbehør harmoniserer med viner med innslag av fruktsødme.
  • Vær oppmerksom om du serverer bittert tilbehr, for en bitter vin forsterker i såfall opplevelsen av bitterheten.
  • En generel regel når det kommer til tanniner er at jo rødere kjøtt, desto STRÆVARE vin bør serveres til retten.

De generella reglerna vid mat och vin kombinationer gäller alltså även vid val av vin till lamm. Anses dessa vara för generella följer några förslag på lammrätter och viner som passar till.

De generelle reglene for mat- og vinkombinasjoner gjeldet altså også ved valg av vin til lam. Disse anses for ______________ følger noen forslag på lammeretter og viner som passer til.

  • En mustig lammgryta kombinerar du bäst med ett kraftfullt rött vin som en spansk Rioja eller ett rött vin från italienska Piemonte.
  • En grekisk rätt som kryddiga lammburgare med oliver och feta går väl ihop med syrliga vita viner med frisk syra.
  • Ett vanligt förslag på vin till lamm är duvan Syrah. Vid sötare tillbehör en Shiraz från Australien, annars Syrah från Rhône dalen.
  • En MUSTIG lammegryte kombinerer du best med en kraftfull rød vin som en spansk Rioja eller en rødvin fra italienske Piemonte.
  • En gresk rett som krydrete lammeburgere med oliven og feta går vel sammen med syrlige hvite viner med frisk syre.
  • En vanlig forslag til vin til lam er DUVAN Syrah. Ved søte tilbehør en Shiraz fra Australia, ellers Syrah fra Rhônedalen.

När du väljer vin till mat bör du alltså främst ta hänsyn till tillbehören du serverar till. Det är viktigt att vinets smakprofil harmoniserar med smakämnena i maten. Med det i åtanke kan lamm kombineras med vitt, rosé och rött!

Når du velger vin til mat bør du altså først og fremst ta hensyn til tilbehøret du serverer til. Det er viktig at vinens smakprofil harmoniserer med SMAKÆMNENE i maten. Med det i tankene kan lam kombineres med hvit, rosé og rød!

Leave a Reply