Havets frukt reker er en av de mest populære skalldyrene og kan tilberedes på alle mulige måter. Det er en populær ingrediens både i forretter og hovedretter. Hvitvin til reker er en velkjent kombinasjon. Nedenfor gir vi deg noen ting å tenke på når du velger hvitvin til reker.

Generelt sett passer sprø hvite viner best til reker. En syrlig vin foretrekkes også. Selv en søtere vin som komplementerer rekens sødme kan være anbefalt, selv om det kan være mer detaljerte retningslinjer.

  • Noen av de klassiske valgene for hvitvin til reker er Chablis og Chenin Blanc
  • De sprø hvite vinene fra New Zealand passer også utmerket til reker.
  • En eiket moderne Bordeaux kan fange opp rekens smak på en fantastisk måte.

Generelt kan vi si at ungdommelige viner med fruktige sitruspreg passer godt til reker. Imidlertid kan det være andre anbefalinger for ulike måter å tilberede reker på.

  • Friterte reker passer best med musserende vin, som kan forbedre den ofte oljete opplevelsen.
  • En eiket og smøraktig Chardonnay passer godt sammen med grillede reker i smør.

Ordet “sprø”, “frisk”, “ungdommelig” og “syrlig” er stilpreferansene man bør ha i tankene når man velger vin til reker. Sitrusfrukt passer også godt til havets frukt, reker.

Leave a Reply